Home » Other » En dag i april.. Sitat fra “Moren” av Marit Christensen

En dag i april.. Sitat fra “Moren” av Marit Christensen

Sitter og leser “Moren “av Marit Christensen om Anders Behring Breivik.

Jeg leser “En dag i april 2011 kom han stolt hjem og fortalte at nå skulle han bli forpakter på en gård på Åsta, like sør for Rena i Østerdalen. – Skal du bli bonde? utbrøt hun forskrekket..”

Jeg gjetter på at det skjedde etter 26. april, evt. etter en samtale jeg hadde med en person om å innlevere patentsøknad.

Hvorfor? Den 26. april var jeg innom patentstyret for å dokumentere opphavsretten til prosjektet mitt bedre. Jeg tror som nevnt prosjektet mitt har vært motiv for det som skjedde den 22. juli, og at Breivik tok sin avgjørelse etter at han ble kjent med det.

Noen sider før står det “…,for det var en amerikaner som hadde truet ham med å gå til pressen med saken. Kort tid etter ble han livredd for at det hele skulle bli oppdaget, så da fortalte han moren at han hadde lagt ned hele diplomvirksomheten. Det betød at økonomien hans ble trangere…. Sommeren 2006 flyttet Anders inn til henne i Hoffsveien.”

Hadde sønnen hatt veldig god økonomi ville han neppe flyttet hjem til moren. Man kan kanskje anta han følte seg truet allerede den gang? Var det årsaken? Hvem var amerikaneren? Hva slags press utsatte han Breivik for?

Jeg gjetter på at Breivik sammen med noen fulgte prosjektet mitt helt siden 2006. Hvem var de andre? Og hvordan foregikk det? Hva slags kjennskap hadde søsteren Elisabeth til det?

Og en liten påminnelse: Allerede fra mai 2011 var jeg truet i ganske lang tid. Det medførte to flyttinger den sommeren. Det var ikke tilfeldig at jeg følte det sånn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By | 5 January, 2018 |