Home » Other » Bedre å hedre og å løfte opp enn å bruke energi på hevn

Bedre å hedre og å løfte opp enn å bruke energi på hevn

Det er ingen god løsning på problemer å stikke kjepper i julene på og ødelegge for en person som ønsker folk vel. Og heller ikke ødelegge for en slik persons bekjentskapskrets.
Tvert i mot kan jo fokuset da blir et helt annet, på å løse problemet med å få tatt de som står bak. Jeg har ikke lyst til å bruke energi på det fremover så jeg håper det går bra med folk. Både nær og fjern.

Det jeg skrev i går på Facebook handlet nok om litt spontane tanker etter opplevelser tidligere på dagen. Jeg må være ærlig og “si” at jeg har et stort problem med å forstå det nettverket av personer som har deltatt i noe som har foregått etter 2011.

Verken jeg eller noen jeg kjenner har hatt noe med 22. juli å gjøre, og heller ikke andre alvorlige hendelser. Det eneste jeg holdt på med før 22. juli var idrettsprosjektet mitt.. Min mor gikk bort i 2007. Mine søsken holdt på med sine ting og har aldri truffet Breivik.
Dette er jo sant.

Jeg mener dette handler om et problem som har forankring i flere land, som har vært skapt av psykisk syke personer eller av personer med økonomisk motiv.
Forstår de ikke risiko forbundet med å ikke være villige til å ta til seg riktig informasjon?

Det kan få ganske store konsekvenser å ikke være villig til det, spesielt om det omhandler alvorlige saker.

Innen idrett så er man nødt til å følge regler for å ha en vinnersjanse. Tror ikke utøvere det også er sånn i næringslivet?

Jeg ønsker å bruke energi på å være skapende og løsningsorientert for å delta i å løse viktigere problemer enn hvor mange penger jeg selv har på konto (som i dag ikke er mange..). Får jeg penger på konto går det trolig til å løse nye problemer..

Å stjele fører ikke noe godt med seg.

Jeg må innrømme at jeg sterkt bekymret for verdens fremtid etter det jeg har opplevd etter 2011. Er penger det eneste som betyr noe for flertallet, underforstått at det er ok å gjøre så og si hva som helst bare det gagner en selv?

Jeg forstår og har fortstått enda bedre enn før at det er et stort problem at de fattigste mangler penger til å få dekket sine grunnleggende behov, og da løser det jo ingen ting å prøve å ødelegge for meg.. Jeg kan jo være en av mange som da faktisk ville bidra med tanker og ideer om hvordan ting kan bli bedre..

Og jeg trenger ikke leve i sølibat for det..
Jeg er sterkt tiltrukket av kvinner jeg tiltrekkes av og ønsker som de fleste andre en passe dose kjærlighet i livet.

Veldig mye handler om valg i livet. Jeg kan også ta valg fremover som handler om å løse problemet med å få tatt de som skaper problemer for meg, men jeg må innrømme jeg syns det er utrolig bortkastet energi å måtte bruke tiden sin på noe sånt (det er jo krig det innenfor lovens rammer som jeg nevnte i går..). Jeg vil helst bruke energien min på å skape og gjøre noe bra. Og heller tilgi det som har vært.

Det er ikke bare meg som tar valg, så jeg håper at også andre tar gode valg fremover. Som jeg tenkte forleden. Om noe galt hadde skjedd (for eks. som at man mister noe i en terrorhendelse som 22. juli) så er det ihvertfall tre mulige måter å takle det på
x)man gjør ikke noe og lever som før
y)man bruker masse energi år etter år på å prøve å få tatt personer man tror har hatt noe med det å gjøre, gjennom provokasjoner, manipulasjon, avlytting, osv. Man deltar i dette selv og overlater ikke til politiet å etterforske på normale måter som gjerne handler om for eksempel det å snakke direkte med mennesker og stille spørsmål. Bevis og motiv er da selvfølgelig også viktig.
z)man takler det ved å løfte de man mistet opp, minnene, hvem personen var, hva personen stod for osv.

Om man rammes av noe selv så er det helt naturlig at det kan utløse forskjellige øyeblikkstanker. Jeg har av og til tenkt rundt dette i frykt og jeg tror på alternativ z.
Men jeg tror jeg ville fått hevntanker om jeg selv hadde opplevd noe sånt som berørte i 22. juli saken så det er veldig vanskelig å vite hva en ville gjøre selv.
z er nok tryggest for en selv og sin egen fremtid, og man får da brukt energien sin på en positiv måte heller enn en negativ.

By | 19 July, 2018 |