Home » Other » Bør tapene av menneskeliv den 22. juli legges til på denne listen?

Bør tapene av menneskeliv den 22. juli legges til på denne listen?

Jeg har i utgangspunktet ikke noe i mot noe norsk parti men om det var slik at angrepet på regjeringskvartalet og Utøya ble utløst som en konsekvens av krigen mot terrorisme kanskje
man bør tenke litt mer over dette:

Utøya var statens/politiets ansvar fordi det skulle vært stoppet før det skjedde, men det at det ikke ble stoppet gjør det kanskje riktig å se tall i sammenheng med tap av sivile menneskeliv i krigen mot terrorisme? Hvor mange barn og uskyldige mennesker har mistet livet i Afghanistan?

Arbeiderpartiet var i regjering over en ganske lang periode mens Norge deltok i operasjoner i Afghanistan (eller tar jeg feil?).

Se på listen over sivile tap i Afghanistan under:
https://en.wikipedia.org/wiki/Civilian_casualties_in_the_war_in_Afghanistan_(2001%E2%80%93present)

Se så på listen over tap av liv fra land som har deltatt i disse operasjonene: https://en.wikipedia.org/wiki/Coalition_casualties_in_Afghanistan

Bør tapene den 22. juli bør legges til på denne listen? (det står at Norge har tapt 10 soldater)
Eller bør det opprettes en egen liste som heter tap av sivile liv i land som har deltatt i disse operasjonene, som en konsekvens av deltagelsen?

Bør tap av en del sivile menneskeliv i USA etter 2011 legges til på en tilsvarende liste for USA? Flere av hendelsene på følgende liste kan handle om konsekvens av krigen mot terrorisme:
https://www.salon.com/2017/10/02/a-list-of-notable-mass-shootings-in-the-u-s-since-2011/

By | 30 September, 2018 |