Home » Other » “De tre store truslene mot sikkerhet…” av Jan Bøler

“De tre store truslene mot sikkerhet…” av Jan Bøler

“De tre store truslene mot sikkerhet i vår fredstid er terror og organisert kriminalitet i form av kriminelle gjenger og nettverk” skriver Jan Bøler i dagens Nettavisen.

Slike trusler kan henge sammen og det er viktig å være klar over at enkeltmennesker i slike miljøer kan være sårbare overfor ressurssterke parter som ønsker å utnytte slik sårbarhet. I en krig kan man i aller verst tenkelige fall tenke seg at en stat står bak, og da er små enkeltmennesker nesten sjanseløse. Man er da helt avhengig av en stat som passer på en.

Jeg tror det er veldig viktig at de som har minst har nok til å få dekket sine grunnleggende behov og har det ok, også medlemmer av slike gjenger. Det er spesielt viktig etter usikkerheten som har vært etter 2011 og billig i forhold til kostnaden det motsatte kan ha.

Om politi selv ikke har ressurser til å påse at mennesker er trygge kan de (noe som sikkert både politi og forsvaret selv har tenkt på mange ganger) bruke forsvaret. Man skal ikke plage folk ved å personforfølge mennesker til enhver tid for eksempel. Om noen er usikre på noen får de heller utplassere en sikkerhetstjeneste ved sårbare punkter.

Jeg nevner det med personforfølgelse på grunnlag av egne erfaringer. Det som har foregått etter 2011 er nemlig fullstendig galskap. Null problem å takle for meg i dag men slikt kan være ganske ødeleggende for en person. Jeg tenker ikke da på terrorangrep men slikt kan gjøre mennesker syke.

https://www.nettavisen.no/meninger/janbohler/permanent-kamp-mot-gjengene/3423539093.html”

By | 22 September, 2018 |