Home » Other » Kan endring i kosthold i barneskolen heve nivået hos gutter?

Kan endring i kosthold i barneskolen heve nivået hos gutter?

Jeg tok selv et kurs i hårmineralanalyse for 10-15 år siden og lærte mye på kurset om eget kosthold.

Jeg ble for eksempel oppmerksom på at mat som linser og kikerter er matvarer som kan ha en positiv effekt på min konsentrasjonsevne på grunn av proteininnholdet. For min del kommer effekten spesielt dagen etter jeg har spist linser til middag. Dette er detaljkunnskap jeg ikke ville kunne forvente å få som barn gjennom min familie.

Det er kanskje slik at en del mennesker aldri merker seg den effekt noen typer matvarer kan ha på hjernen fordi man gjennom en dag putter i seg en del forskjellige matvarer (og drikke) og noen ganger heller ikke har tilgang til den mat som gjør at man presterer best mulig som kan være individuelt.

Mange nordmenn er vant til å spise tradisjonell brødmat og frokostblandinger av forskjellige typer til frokost og lunsj, og gjerne poteter og ris til middag.

Slik kunnskap kunne vært avdekket gjennom skolen, og skolemåltider kunne påse at elever fikk optimal mat. Jeg mener ikke alle skal ta hårmineralanalyse men det er noen sannheter om hva som er sunt og ikke som gjør det mulig å servere sunn mat til alle.

Det er for eksempel kjent at kostholdsråd fra hårmineralanalyser kan hjelpe barn med for eksempel ADHD, så om forskjell i energinivået til gutter og jenter bidrar til å skape forskjeller kan kanskje også innføring av skolemåltider bidra til å heve nivået i skolen?

 

 

By | 5 February, 2019 |