Home » Other » Politi og etteretning – klipping og liming

Politi og etteretning – klipping og liming

Politi og etteretningstjenester (og kongehusenes vakttjenester?) har i dag lett tilgang til teknologi som muliggjør både avlytting av biler, hjem og mobiltelefoner samt uthenting av private data som personer aldri har delt med noen. Det betyr at det er lett for disse tjenestene å ta opp private samtaler eller private ord som kommer til uttrykk (som ikke trenger å ha noen mening), klippe og lime og sette noe som sies eller skrives privat sammen med uavhengige hendelse.

Skjer det ofte? Nei antakelig veldig sjelden om det først skjer.

Poenget er at om politi/etteretning er korrupt og noen som trekker i tråder i disse tjenestene har et eller annet sterkt motiv, og de ønsker å skape en vrangforestilling hos noen er det ikke spesielt vanskelig å gjøre det i forhold til en maktesløse personer som enten uvitende eller faktisk vitende er offer for noe sånt.

Hva som sies privat kan jo handle om rene følelser, og ord kan tas ut av sin sammenheng og bli misbrukt. Det er en enorm forskjell på å oppfordre en person til å utføre en handling og et ord som sies eller skrives privat. Hva er meningen bak ord? Det kan jo variere.

Om man bruker 22. juli tragedien som eksempel. Hvor mange som var berørt av det har ikke brukt et eller annet ord som kun handlet om øyeblikksfølelser eller tanker, som har vært uaktuelt å omsette til handling? Som bare har handlet om å få utløp for energi, kanskje i frustrasjon og usikkerhet om hvorfor det skjedde og hvem som faktisk var involvert? Jeg vil gjette på at det har vært mye sinne. Hva om noen hadde sittet og tatt opptak av ord som har kommet til uttrykk, uten deres kjennskap til det, og at de som har fanget opp det hadde omsatt ord til handling?

Det hadde vært galskap – ja. Men med dagens teknologi er det faktisk mulig.

Med dagens teknologi er det lett å manipulere mennesker for de med makt på forskjellige måter. Nå kan også de bli manipulert på samme måte, og derfor er det kanskje viktig at menneskers makt er begrenset. Så folk verken utsetter seg selv eller andre for å gjøre noe som både rammer andre og til slutt dem selv.

Det skal jo for eksempel ikke være sånn som det har vært hos meg.. At noen i årevis sitter og fanger opp alt jeg sier privat.. Sånt kan jo misbrukes på alle mulige måter. Man må ha kontroll over hvem som har tilgang til det en sier eller skriver privat.

Derfor har jeg foreslått nye lover som regulerer dette.

 

By | 29 June, 2018 |