Home » Other » Til Psykologer og Psykiatere ved Psykiatrisk avdeling vinderen

Til Psykologer og Psykiatere ved Psykiatrisk avdeling vinderen

I forbindelse med at en legevakt ved legevakten overførte meg til observasjon
innen tvungent psykisk helsevern er det gjort mange feil:

1) I vedtaket fra bydelsoverlegen var det minst to grove feil.
a) Det stod jeg har vært psykisk syk i 20 år noe som er feil
b) Det stod jeg ikke klarer å holde en samtale med noen

2. Legen som overførte meg til tvungent psykisk helsevern hadde bestemt seg på forhånd at jeg skulle overføres tvungent psykisk helsevern noe som er helt feil å gjøre av en lege:
a) Hun ignorerte min oppførsel ved legevakten og overførte meg til tvungent psykisk helsevern antakelig fordi noen har påvirket henne. Hele poenget med en samtale med en lege, som skal vurdere en persons psykiske helsetilstand, er å ta stilling til hvorvidt personen trenger psykisk helsehjelp eller ikke. Bruk av tvang i helsevesenet er antakelig ganske nært det å sitte i fengsel så en slik avgjørelse har et visst alvor i seg.
b) Hun var uinteressert i informasjon fra 3 andre personer tilstede, som de to fra akutteamet som fulgte meg til legevakten.

3. Det ble sent forrige uke fattet vedtak om at jeg må ta medisin uansett hva jeg måtte mene. Jeg har i tiden jeg har vært ved Psykiatrisk Avdeling Vinderen oppført meg pent frem jeg fikk medisin og det er ingen grunn til å fortsette tvungen medisinering. Om jeg husker riktig fikk jeg medisin først den 15/11 og har siden det merket meg følgende symptomer:
a) Jeg blir mer tiltaksløs, litt urolig i beina, slappere i kroppen og har større problem med å konsentrere meg.
b) De negative symptomene gjør at jeg trekker meg noe tilbake sosialt sett. Det vil kunne bekreftes av personale de gangene vi møtes for å spise. Jeg setter meg gjerne et sted der jeg
kan spise for meg selv.

4. Jeg snakket med en psykolog som til dels har ansvar for beslutningen om at jeg må tar medisin, og jeg ba ham om å forklare nøyaktig hvorfor. Jeg  spurte ham om jeg har oppført meg på noen måte ved sykehuset som antyder jeg er til fare for andre eller meg selv. Han sa nei, og sa årsaken var min oppførsel forut for 1. november. Det betyr at også han har tatt avgjørelse uavhengig av hva helsepersonell ved sykehuset har observert siden 1.11.2017. Hva er da poenget med en observasjonsperiode om de kan fatte beslutninger på et slikt grunnlag?

5. Jeg syns både psykologer, psykiatere, sykepleiere, pasienter og andre her er hyggelige folk så dette blogginnlegget handler ikke om det. Det handler om lov og rett og feil som gjøres av sykehuset. Når de diagnostiserer meg med en psykose lidelse, og mange mennesker vet at jeg har hatt et problem med en grov personforfølgelse, da lyger sykehuset både for seg selv og alle andre.
Jeg er ikke psykotisk i dag, og det har jeg heller ikke vært under oppholdet her. Jeg kan derimot medgi at jeg fra tid til annen har hatt angst  som følge av at noen har misbrukt private tastetrykk fra meg, og at det har påvirket tankene mine og følelsene mine fra tid til annen.  Jeg er ikke verdens mest sosiale person men sosial nok, og skal jeg få et riktig medikament må de vurdere å gi meg en diagnose jeg selv kan kjenne meg igjen i. Diagnoser bestemmer gjerne hvilke medikament man bør ta. Skal jeg gi meg selv en diagnose må det være angst til tider.

Medikamentet jeg får kalles Zyphadera og jeg mener selv jeg heller burde fått et legemiddel som Escitalopram om jeg først må ta et legemiddel. Jeg har prøvd flere andre antipsykotika i 2015, og funnet ut at Zyphadera er det beste legemiddelet for meg om jeg absolutt må ta et antipsykotika.
Men det er ikke noe godt alternativ til Escitalopram om jeg først må ta noe.

Så lenge jeg ikke har en vanlig 0800-1600 jobb kan det hende at det å ta et medikament som escitalopram kan forhindre det noen psykologer mener er symptomer på psykose.

Ellers har jeg lurt på om det kan være andre forklaringer på at jeg får medikamentet jeg får. Kan det knyttes til seksualdrift? Er det et mål å dempe den hos pasienter? Det er jo i så fall helt galt av behandlere om det er en målsetning over annet. Så lenge man ikke voldtar noen så må folk
få ha sine tanker og følelser i fred. Det har vært mange damer i området rundt meg siden jeg ble innlagt og aldri vært noe problem for noen dame her.

 

 

By | 17 November, 2018 |