Home » Other » Vitenskap, humanisme, loven, Gud og tolkning

Vitenskap, humanisme, loven, Gud og tolkning

Å tro er greit så lenge man ikke bruker misbruker troen til å bryte lover. Da handler det ikke om “Gud” men om lovbrudd. Det er vel den utfordringen jeg har hatt etter 2011, at politi ikke har håndhevet Norges lover. Problemet har ikke vært Gud og at mennesker har en tro.

Selv syns jeg kristendommen er ok om jeg legger min egen tolkning av Gud til grunn. Om man tenker at Gud er summen av all kunnskap og klokhet alle mennesker har da får Gud en helt annen mening. Kanskje ha et åpent syn på at Gud kan være en sivilisasjon på en annen planet, men det kan ikke bevises så er vanskelig å tro på.

For meg er det egentlig mer naturlig å tro på humanismen i dag, men om jeg legger min egen tolkning til grunn får religion en helt annen mening. Menneskeheten vet mye mer i dag enn for noen tusen år siden, og hadde bibelen for eksempel vært skrevet i dag heller enn for noen tusen år siden ville innholdet også ganske sikkert vært et annet.

Den gang var heller ikke lovene like godt utviklet som i dag og religion var sikkert viktigere for mange mennesker i måten de levde livene sine på. I dag er lovene viktigere for mange spesielt i vestlige land. Mange tenker antakelig også at humanisme, som blant annet handler om at mennesker må ha det ok uten å blande inn gammel tro og gamle historier som psykiatrien for eksempel helt sikkert ville mene handlet om psykose i våre dager, er nødvendig for at folk i forskjellige land skal kunne leve trygt.

Hadde jeg selv levd for noen tusen år siden tror jeg helt sikkert at jeg ville tolket Gud og religion annerledes enn i dag. Jeg tror ikke det har noe med Gud å gjøre men kanskje tolkning av ordet Gud, at vi har tilgang til mer informasjon og at det meste rundt omkring i verden har utviklet seg mye siden  den gang.

By | 21 October, 2018 |